VattacukorExtra.hu.... 20/466-0958

Zárt és nyílt téri rendezvényekre, családi és gyereknapokra, bulikra, partikra. Promóciós és ajándék vattacukrok, pop-corn elkészítése, kiosztása.

elvalaszto_004_-_le_001.jpg

Infók a vattacukorral kapcsolatban

Tévhitek

  A vattacukorral kapcsolatban szoktunk hallani olyan megjegyzéseket, melyek tévhitből adódnak, ezekre reagálva szeretnénk néhány dolgot mi is elmondani.
  A vattacukor nem egészségtelenebb, mint sok más étkezési termék normál mértékű fogyasztás esetén.
  A vattacukor kristálycukorból készül, ami egy kristályosított diszacharid, vagyis szénhidrát. Leegyszerűsítve a szénhidrátok fő szerepe, hogy energiát biztosítanak a szervezetünk számára. Segítik a fehérjék (be)építésre történő hasznosítását. A szénhidrátok fogyasztása az inzulinszintet gyorsan megemeli, ami segít a tápanyag felszívódásában egy - egy edzés, vagy fokozott fizikai terhelés után.
  A vattacukornak nincs étvágycsökkentő hatása fő étkezések előtt fogyasztva.
  A vattacukortól önmagában nem romolhat el a gyerekek foga, hisz rendszeresen fogat szoktak mosni.
  Egy db vattacukor kb. 100 - 200kcal energiát tartalmaz, ez kb. megegyezik 1 - 2 dl üdítő energiatartalmával.

Az első vattacukor

  Állítólag már a XVI. században fogyasztottak vattacukrot Olaszországban. A krónikák szerint az első vattacukorgyártó gépet William Morrison és John Wharton találták fel 1897 - ben. Ekkoriban ez az édesség csak a kiváltságosok csemegéje volt, de a későbbiekben egyre jobban elterjedt, s különlegessége, egyedi varázsa, a rendezvények egyik legkedveltebb csemegéjévé tette.

A vattacukor készítés nagy titka

  A kristályos állagú cukrot a vattacukor készítő gép szórófejébe töltik, melyben a magas hőmérséklet hatására megolvad a kristálycukor. A szórófej nagy sebességgel forog, az oldalain lyukak vannak. A centrifugális erő hatására ezeken a nyílásokon keresztül kicsapódik a folyékony cukormassza, mely a külső, alacsonyabb hőmérsékleten visszaszilárdul, s vékony cukor szálacskák formájában hurkapálcára, vagy papírtölcsérre tekerve kész a vattacukor.


 

Kapcsolat:

Szamosfalvi Zsuzsanna

Tel.: +36 - 20/466-0958

E - mail:  vattacukorextrahu@gmail.com

 

elvalaszto_004_-_fel_001.jpg

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 42
Heti: 86
Havi: 299
Össz.: 121 806

Látogatottság növelés
Oldal: Infók a vattacukorról
VattacukorExtra.hu.... 20/466-0958 - © 2008 - 2024 - vattacukorextra.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »